Entrevista a Alejandro Moga (@fxmoga)

Avui porto una persona de fora l’àmbit de TpT.

Tot i això per a mi té molt de TpT però, ell és ell, únic… irrepetible.

D’ençà que el vaig començar a seguir, per mi era sagrat veure que feia cada dia, i de les primeres coses que vaig veure i fascinar es que és capaç de fer sempre el mateix, plogui o nevi.

Tinc l’orgull d’apropar-vos a un gran trader que té molt a dir, llastima que l’entrevista sigui curta i el seu temps limitat.

Espero que no el perdem, perquè és per a mi un referent en el trading.

Aquí us deixo l’entrevista, desitjo que us agradi.

Molt bones Alejandro i moltes gràcies per accedir a què t’entrevisti; ja fa més d’un any que et segueixo i em fa molta il·lusió poder conversar amb tu.

Per a començar, m’agradaria que m’expliquessis una mica com vas arribar a aquest món, com el vas descobrir, que és el que et va cridar l’atenció?

Primer de tot gràcies a tu per invitar-me a l’entrevista. Vaig arribar de casualitat, em vaig interessar allà l’any 2002 pel tema de les hipoteques multidivisa en Yens. Després uns amics em van introduir amb més profunditat en el tema forex, ja que ells també començaven.

El que em va cridar l’atenció és com aparentment tenia l’oportunitat de guanyar molts diners, anys més tard vaig poder comprovar que no era tot tan fàcil com semblava.

Ens pots explicar una mica com van anar els teus inicis? Per molts són complicats i estic segur que no vas ser una excepció.

Jejeje, els meus inicis segur no varien dels teus o de la resta. Formació totalment autodidacta, en la cerca continua del “Santo Grial”, provant estratègies, indicadors, etc… i hores i hores de pantalla. Després d’anys de passar per moltíssimes dificultats vaig trobar la clau de l’èxit. “DISCIPLINA I PERSEVERANÇA”.

En quin punt et vas plantejar muntar el teu blog i per què? Que t’aporta? No et molesta mostrar la teva operativa en real, ensenyar al cèntim el que guanyes i perds?

Al principi va ser una manera d’obligar-me a ser extremadament estricte amb el meu pla de trading, però em va aportar moltíssimes més coses després.

El de mostrar l’operativa real i ensenyar tant els dies guanyadors com perdedors era una aposta personal, estava cansat de “cantamañanas” que només publiquen quan guanyen i tots sabem que això és senzillament IMPOSSIBLE.

El que em segueix des dels inicis sap que he passat per etapes molt i molt dures i en aquestes etapes és quan més he après que l’èxit sense sacrifici, perseverança i disciplina no existeix. No tingueu por de caure, és aquí on s’aprèn.

Una de les primeres coses que vaig fer quan vaig començar a seguir-te va ser mirar (vaig necessitar uns quants dies) els posts que portaves sencers. Cap a mitjans i finals de 2013 vas tenir un sotrac important, com el recordes i com vas aconseguir superar-lo i que és el que t’ho va permetre?

Com et comentava abans van ser moments molt difícils on et planteges moltes coses, però sóc extremadament optimista i perseverant i ja havia après unes quantes coses importants en anteriors etapes complicades. Com per exemple no explicar res de trading a gent que no sigui del sector, no aporten res positiu i l’únic que donaran són consells absurds. I amb això no viu ofendre a ningú, jo vaig fer això amb gent de la meva família inclús.

Si vols un Ferrari a qui li preguntaràs com aconseguir-lo? Als teus familiars, amics, etc…? O directament al que ho té? Hem de ser conscients i amb tot el respecte del món que els nostres familiars i amics que no tenen inquietuds per créixer econòmicament entenguin una etapa grisa al trading, podeu imaginar els seus consells? Ni són productives ni són el que volem escoltar. L’exemple del Ferrari és un model, però pot ser de qualsevol altra cosa.

Ho vaig aconseguir amb disciplina i perseverança i sobretot creure molt en mi i les meves possibilitats, si tu mateix dubtes de les teves capacitats ets cadàver.

Des del principi que tocaves diversos actius a ara que només t’has centrat amb el DAX que ha canviat? Per a mi és essencial conèixer bé un producte, per això només em centro en un de sol. Que t’ha fet arribar a aquesta evolució i com et sents ara?

Al final és un tema personal, jo em sento còmode en qualsevol instrument que es mogui molt i ràpid, vaig deixar de treballar altres instruments per què van canviar el seu moviment.

El Dax em permet expressar-me com m’agrada, una operativa ràpida i agressiva, pocs instruments ara mateix ho permeten.

Ara m’agradaria parlar una mica de la teva operativa, per a mi tenir unes normes clares i concises és essencial, però he de reconèixer que no conec una persona que les tingui més clares que tu. Horari, execució… sempre et veig fer el mateix. Com vas arribar a elles, perquè i que t’aporten?

Doncs això és la clau del meu èxit, com he comentat abans Disciplina i perseverança són la clau de l’èxit. Però per arribar a aquest nivell d’autoexigència s’ha de treballar molt la part psicològica. No es fàcil fer 3 trades en 5 minuts i tancar la plataforma fins al dia següent “la meva operativa només permet 3 trades al dia”. Qui creguí que és fàcil el convido a provar un mes seguit estricte veurem si no engega la plataforma alguna vegada mes al dia. Això és la mort d’un trader.

Preparar un pla de trading i seguir-lo a peu de la lletra dia a dia és complicadíssim, ho se! Però asseguro que quan arribes a aconseguir fer això, Ja ho tens!!!

I ja que parlem de la teva operativa, que ens pots dir d’ella? En què et bases, volum, fibos, …

La meva estratègia bàsicament son nivells importants durant la sessió, nivells fibo i també volum, dona informació molt important. Però l’important de la meva estratègia no és com entro a mercat o com surto sinó, com NO traeixo el meu pla de trading, se que voleu saber més de la meva estratègia però us asseguro que amb disciplina estricta i una estratègia de quatre línies de tendència i fibo es pot guanyar diners. La part més important és la part Psicològica.

Passant a un pla més personal i fora del Trading, he vist que ara estàs a punt de treure un nou projecte MondeApp que no té res a veure amb el trading. Pots explicar una mica de què va?

Doncs és un projecte que vaig començar la idea fa un any i després d’estiu vaig voler materialitzar.

Mondeapp és una aplicació de missatgeria instantània amb el valor afegit de la traducció simultània. És a dir, tu escrius en català a un amic Italià i ell ho rep directament en Italià, i a la inversa el mateix, ell escriu en Italià i tu ho reps directament en Català. Així en més de 90 idiomes, el que permet la comunicació entre persones que parlen diferents idiomes d’una forma natural i directa, com si parléssim el mateix idioma.

A més introdueixo el sistema en comunicació interna en hotels, Imagina que marxés de viatge a Paris i al arribar a l’hotel fas el Chekin i recepció t’obre un Xat personal per la teva habitació. Mentre estiguis allotjat podràs comunicar-te amb recepció en el teu idioma i des de recepció podran gestionar les incidències directament també en el seu idioma.

El producte es llança en 10 dies i serà disponible en les diferents appstore i per web, ja que també ofereixo el mateix servei des de qualsevol navegador web.

Pot ser que ara busquis nous objectius i nous reptes i et veiem lluny del trading? De fet vaig llegir un missatge que tens pensat deixar el teu blog.

Doncs si és molt possible, el nou projecte em requereix moltíssima atenció i per exemple aquest mes de Juny només he pogut operar dos dies en tot el mes.

Abans d’acabar l’entrevista i passar a un test final, m’agradaria que si tens alguna cosa a dir que no t’haguí preguntat, algun consell que vulguis donar… ara és el moment.

Jejeje crec que està tot dit, el meu consell és treballar dur la part psicològica i ser perseverant quan arribin els moments complicats.
Ànims que només fracassen els perdedors.

Anem a un test final per a definir-te, preguntes curtes i concises:

Un color? Blau

Una cançó? Enjoy the silence de Depeche Mode.

Una pel·lícula? Training day.

Un plat de menjar? Tots, m’agrada massa menjar.

Una ciutat o poble? Barcelona.

Un hobby? Fer sport.

Mar o muntanya? Depèn l’època de l’any.

I per últim… si et donessin l’oportunitat de ser una altra persona… qui series?

Pregunta complicada però suposo que Edison, un crack de la perseverança.

Alejandro, moltes gràcies per respondre’m. Se que ha estat complicat perquè ara estàs mol liat amb el teu nou projecte, per tant estic molt agraït que m’hagis dedicat una mica del teu temps.
Espero que els teus projectes que et marquis nous i vells et vagin tan bé com el trading. Molta sort!

Deixa un comentari

Translate »