Entrevista a Raúl (@Ruralbroker)

*La entrevista original en castellano está al final del post (no uséis el traductor).

Avui us porto el meu altre formador, en Raúl (@Ruralbroker a twitter). L’altre 50% de Trading para Todos.

Estic segur que l’entrevista d’avui no us deixarà indiferents, clar i contundent com és ell sempre… les pròximes línies segur que us desperten sensacions mai despertades.

Per a mi, haver-lo pogut entrevistar a part de ser un honor, ha estat una passada perquè tenia molt clar que donaria molt de joc…

Espero que us agradi…

 

Molt bones Raúl, moltes gràcies per deixar-me entrevistar-te, per a mi és molt important que hagis accedit.

Hola Francesc, el que t’ha de donar-te les gràcies sóc jo a tu, fes-te escàs, valora el teu temps, elimina en la mesura del possible la humilitat planyívola, ets el millor, vals com a mínim igual que els altres, ser entrevistat a la teva web és un honor per a l’entrevistat i no a l’inrevés, #primeravis

Per començar, m’agradaria que m’expliquessis una mica com vas arribar a aquest món, com ho vas descobrir? Que et va cridar l’atenció?

Una Tarda vaig anar a casa de Víctor (tradercillo) tenia la porta oberta i vaig entrar sense trucar per gastar-li una broma … el vaig enxampar amb les pantalles obertes operant el mini sp aquí vaig descobrir el trading, va guanyar 50$ en tot just 3 minuts, l’endemà vaig vendre la meva empresa i em vaig dedicar en cos i ànima a això, durant molt temps va ser la decisió més estúpida de la meva vida per posteriorment convertir-se en la millor.

Tant per twitter com a l’aula sabem una mica de la teva història i aquest famós viaducte … no et demanaré que l’expliquis, però que va suposar per a tu aquesta experiència?

El Viaducte és aquest lloc (real o metafòric, en el meu cas real) al qual acudeix un trader que perd una quantitat ingent de pasta per no demostrar-se que guanya el suficient temps en simulat, per pensar en diners i no en fer les coses bé , per voler comparar-se als altres, per anar al mercat amb por i sense confiança, per intentar recuperar, per no gaudir del camí i pensar només en la meta. Cal entrar al mercat amb molt coneixement i poca pasta ficant-se a poc a poc a l’aigua, si arribes sense el coneixement suficient, sense pràctica, sense hàbits, doncs com més tens més perds, i això és LLEI no és discutible.

Que li pots dir a algú que ara mateix està en aquesta situació, quin seria el seu consell?

Doncs a qui estigui al viaducte només té un camí, i és tancar els comptes reals, però ja, i tornar a simular a aprendre a guanyar aquesta confiança que és FONAMENTAL, no es pot anar a operar el FDAX si no estàs absolutament convençut que guanyes.

Amb la teva experiència personal i d’altra gent amb la qual has tractat … si ara et trobes amb algú que comença i només poguessis donar-li un consell, quin li donaries?

A Qui comença li diria que el trading és la professió més difícil de totes les que existeixen, que a més d’una sèrie de coneixements tècnics requereix un reajustament i una reeducació d’hàbits i conductes que pocs fan. El de trader a temps parcial no m’entra al cap i ull! No dic que no sigui possible però jo no ho veig. Els diria també que no busquin aquí adrenalina, glamur, ni diversió, la zona és un lloc avorrit, pesat.

A mi, estimat Francesc, l’economia dels mercats les notícies financeres les pàgines salmó em semblen el major conyàs de la vida a part d’un enfilall de mentides manipulades i intencionades.

Els preguntaria una cosa que no sol preguntar-se i no és quant vols guanyar o que vols aconseguir, no, és que estàs disposat a perdre i quan dolor i frustració pots suportar sense rendir-te. NINGÚ i repeteixo NINGÚ guanyarà diners sense perdre primer i mai abans de diversos anys de dedicació plena #segonavis

Et dediques a la formació juntament amb Víctor, juntament amb ell vàreu muntar Trading pera Todos. Quin va ser l’objectiu sota el teu punt de vista?

L’objectiu va ser i segueix sent que la pressió positiva que suposa tutoritzar als altres i operar en temps real davant d’ells ens mantingui a nosaltres a la zona. Punt final.

Que a mesura que passen els mesos TOT el món lloï la nostra capacitat per explicar, transmetre, entretenir, és circumstancial, no se’ns oblida que el focus és seguir a la zona.

Com alumne teu, però crec que més gent de fora pot comprovar-ho; ets una persona que vas amb la realitat per davant. Sé que de vegades pot fer mal una hòstia de realitat, però de vegades i amb raó és necessària. Com vius aquesta forma d’ensenyar i explicar la crua realitat del trading?

Si algun dia tracto als alumnes com a clients i em converteixo en un pilota políticament correcte per fer-los creure que són molt bons i que ja són traders pel bé que els hem ensenyat, per favor dóna’m una bufetada i desapareixeré de la formació i de les xarxes.

Ets una persona molt activa a les xarxes socials i com bé pots comprovar en elles hi ha el millor i el pitjor de cada casa. Com portes aquesta exposició i en què et beneficia o no, en el trading?

El Que està fent TPT és molt molt gran. Un sistema d’especulació espectacular explicat d’una manera magistral fàcil divertida, i un entrenament d’alt rendiment cada dia, cada puta sessió sobre de vosaltres explicant el mercat espelma a espelma és una cosa molt molt potent, doncs bé el nombre de detractors de haters és DIRECTAMENT PROPORCIONAL a la grandesa del que fas Francesc, de fet moltes vegades aquestes crítiques vénen de gent amb interessos directes o indirectes en altres empreses de formació cal assumir-ho. Al mi m’encanta Twitter molt més que anar al bar a ajuntar-me amb gent que parla d’estupideses que no m’aporten res.

Canviant una mica de tema … Podries dir-me quines qualitats creus que ha de tenir un trader?

No crec que puguin posar-se les qualitats d’un trader sota un mateix denominador comú, cada persona és un món i cadascú ha de saber treure el màxim profit a les seves virtuts i minimitzar el dany que li produeixen els seus defectes, però per a cada un seran coses diferents.

Ets un gran defensor de treballar amb el preu i el volum, com vius treballar amb aquest mètode i que t’aporta que no t’aportessin altres?

El mètode TPT m’aporta racionalitat a l’especulació, m’aporta entendre el mercat, que és el que està passant. Entrar amb la teva pasta perquè s’ha creuat un oscil·lador o s’ha posat verd un indicador tunejat és per a mi un acte de fe, els sistemes o són tendencials o són per laterals; jo no conec (i n’hi haurà) un que funcioni en ambdues situacions. El nostre en tendència guanya i si es fan les coses bé guanya bastant, i en lateral et diu amb una claredat insultant que no cal entrar, no conec res millor la veritat, encara que n’hi haurà és clar.

El sistema no és res ni el 10% de l’èxit això sí aquesta forma de llegir el mercat a part del sistema a mi em fa sumar % en altres facetes molt molt importants de la gestió emocional.

Què opines de l’anhelat i buscat “Sant Grial” per molts traders i digues si creus que existeix i quin és?

El Sant Grial existeix per descomptat i és en intradia triar i exigir, ser molt molt escrupolós, donar-li en el millor moment NOMÉS i si surt bé córrer a viure la vida, si surt malament córrer a viure la vida i si no dóna setup, córrer a viure la vida aquest és el puto HOLLY GRAIL no hi ha més.

Abans de passar a un pla més personal i íntim si vols dir alguna cosa més sobre trading que no vulguis que es perdi i que no t’hagi preguntat, aquest és el moment.

Doncs que el dolor, l’esforç, les perdudes, la frustració, TOT només té sentit per a ser milionaris en TEMPS si no és per a això vés te’n lluny del trading però tot el lluny que puguis.

Anem a un test final per definir-te, preguntes curtes i concises:

Un color? el blau del cel de “Cadi”.
Una cançó? Paloma de Calamaro.
Una pel·lícula? Que bonic és viure.
Un plat de menjar? Tonyina d’almadrava en qualsevol de les seves modalitats.
Una ciutat o poble? Zahara de los Atunes.
Un hobby? Vinils dels 60s freakbeat psicodèlica mod.
Mar o muntanya? Platja però “Alicatá” hippie però que no ens falti de “ná”.
I finalment … Si et donessin l’oportunitat de ser una altra persona qui series? Com he de voler ser una altra persona Francesc, si sóc “la polla con cebolla”.

Raúl, moltes gràcies per donar-me aquesta oportunitat, sé que com jo no som gent que li agradi molt aquestes coses, així que t’ho agraeixo enormement. Gràcies pel que aportes al trading ja sigui a l’aula com a twitter.

Gràcies A tu hi ha tota la comunitat TPT perquè esteu per sobre dels professors, tothom aportant tots col·laborant, tots a més amb molt d’enginy és una cosa increïble realment som companys.

Et desitjo molts èxits i que aconsegueixis tot el que et proposis.

 

Entrevista en el idioma original:

 

Muy buenas Raúl, muchas gracias por dejarme entrevistarte, para mí es muy importante que hayas accedido.

Hola Francesc, el que debe darte las gracias soy yo a ti, hazte escaso, valora tu tiempo, elimina en la medida de lo posible la humildad lastimera, eres el mejor, vales como mínimo igual que los demás, ser entrevistado en tu web es un honor para el entrevistado y no al revés, #primeraviso

Para empezar, me gustaría que me explicaras un poco como llegaste a este mundo, como lo descubriste? Que te llamo la atención?

Una tarde fui a casa de Víctor (@tradercillo) tenía la puerta abierta y entré sin llamar para gastarle una broma… le pillé con las pantallas abiertas operando el mini sp ahí descubrí el trading, ganó 50$ en apenas 3 minutos, al día siguiente vendí mi empresa y me dediqué en cuerpo y alma a esto, durante mucho tiempo fue la decisión más estúpida de mi vida para posteriormente convertirse en la mejor.

Tanto por twitter como en el aula sabemos un poco de tu historia y ese famoso viaducto… no te pediré que la cuentes, pero que supuso para ti esa experiencia?

El viaducto es ese lugar (real o metafórico, en mi caso real) al que acude un trader que pierde una cantidad ingente de pasta por no demostrarse que gana el suficiente tiempo en simulado, por pensar en dinero y no en hacer las cosas bien, por querer compararse a otros, por ir al mercado con miedo y sin confianza, por intentar recuperar, por no disfrutar del camino y pensar solo en la meta. Hay que entrar al mercado con mucho conocimiento y poca pasta metiéndose despacito en el agua, si llegas sin el conocimiento suficiente sin práctica sin hábitos pues cuanto más tienes más pierdes, y esto es LEY no es discutible.

Que le puedes decir a alguien que ahora mismo está en esa situación, cuál sería su consejo?

Pues a quien esté en el viaducto solo tiene un camino, y es cerrar las cuentas reales, pero ya, y volver a simular a aprender a ganar esa confianza que es FUNDAMENTAL, no se puede ir a operar el FDAX si no estás absolutamente convencido de que ganas.

Con tu experiencia personal y de otra gente con la que has tratado… si ahora te encuentras con alguien que empieza y solo pudieras darle un consejo, cual le dirías?

A quien empieza le diría que el trading es la profesión más difícil de cuantas existen, que además de una serie de conocimientos técnicos requiere un reajuste y una reeducación de hábitos y conductas que pocos realizan.  Lo de trader a tiempo parcial no me entra en la cabeza y ojo no digo que no sea posible pero yo no lo veo.

Les diría también que no busquen aquí adrenalina glamour ni diversión, la zona es un lugar aburrido, cansino, a mí, querido Francesc, la economía los mercados las noticias financieras las páginas salmón me parecen el mayor coñazo de la vida a parte de una sarta de mentiras manipuladas e intencionadas.

Les preguntaría algo que no suele preguntarse y no es cuanto quieres ganar o que quieres conseguir, no, es cuanto estas dispuesto a perder y cuanto dolor y frustración puedes soportar sin rendirte. NADIE y repito NADIE va a ganar dinero sin perderlo primero y nunca antes de varios años de dedicación plena #segundoaviso

Te dedicas a la formación juntamente con Víctor, junto con el montasteis Trading para Todos. Cual fue el objetivo bajo tu punto de vista?

El objetivo fue y sigue siendo que la presión positiva que supone tutorizar a otros y operar en tiempo real delante de ellos nos mantenga a nosotros en la zona. Punto final.

Que a medida que pasan los meses TODO el mundo alabe nuestra capacidad para explicar transmitir entretener es circunstancial, no se nos olvida el foco es seguir en la zona.

Como alumno tuyo, pero creo que más gente de fuera puede comprobarlo; eres una persona que vas con la realidad por delante. Sé que a veces puede doler una hostia de realidad, pero a veces y con razón es necesaria. Como vives esta forma de enseñar y explicar la cruda realidad del trading?

Si algún día trato a los alumnos como clientes y me convierto en un pelotilla políticamente correcto para hacerles creer que son muy buenos y que ya son traders por lo bien que les hemos enseñado por favor dame un guantazo y desapareceré de la formación y de las redes.

Eres una persona muy activa en las redes sociales y como bien puedes comprobar en ellas hay lo mejor y lo peor de cada casa. Como llevas esa exposición y en que te beneficia o no, en el trading?

Lo que está haciendo TPT es muy muy grande. Un sistema de especulación espectacular explicado de una manera magistral fácil divertida, y un entrenamiento de alto rendimiento cada día, cada puta sesión encima de vosotros explicando el mercado vela a vela es algo muy muy potente, pues bien el número de detractores de haters es DIRECTAMENTE PROPORCIONAL a la grandeza de lo que haces Francesc, de hecho muchas veces esas críticas vienen de gente con intereses directos o indirectos en otras empresas de formación  hay que asumirlo. A mi me encanta Twitter mucho más que ir al bar a juntarme con gente que habla de estupideces que no me aportan nada.

Cambiando un poco de tema… podrías decirme que cualidades crees que debe tener un trader?

No creo que puedan ponerse las cualidades de un trader bajo un mismo denominador común, cada persona es un mundo y cada uno debe sacar el máximo provecho a sus virtudes y minimizar el daño que le producen sus defectos, pero para cada uno serán cosas distintas.

Eres un gran defensor de trabajar con el precio y el volumen, como vives trabajar con ese método y que te aporta que no te aportaran otros?

El método TPT me aporta racionalidad a la especulación, me aporta entender el mercado que es lo que está pasando, entrar con tu pasta porque se ha cruzado un oscilador o se ha puesto verde un indicador tuneado es para mí un acto de fe, los sistemas o son tendenciales o son para laterales yo no conozco (y los habrá) uno que funcione en ambas situaciones. El nuestro en tendencia gana y si se hacen las cosas bien gana bastante, y en lateral te dice con una claridad insultante que no hay que entrar, no conozco nada mejor la verdad, aunque lo habrá por supuesto.

El sistema no es nada ni el 10% del éxito eso sí esta forma de leer el mercado a parte del sistema a mí me hace sumar % en otras facetas muy muy importantes de la gestión emocional.

Qué opinas del ansiado y buscado “Santo Grial” por muchos traders y dime si crees que existe y cuál es?

El santo Grial existe por supuesto y es en intradia elegir y exigir, ser muy muy escrupuloso, darle en el mejor momento UNA SOLA VEZ si sale bien correr a vivir la vida, si sale mal correr a vivir la vida y si no da set up, correr a vivir la vida ese es el puto HOLLY GRAIL no hay más.

Antes de pasar a un plano más personal e íntimo si quieres decir algo más sobre trading que no quieras que se pierda y que no te haya preguntado, este es el momento.

Pues que el dolor el esfuerzo las perdidas la frustración TODO solo tiene sentido para ser millonarios en TIEMPO si no es para eso vete lejos del trading pero todo lo lejos que puedas.

Vamos a un test final para definirte, preguntas cortas y concisas:

Un color? el azul del cielo de Cadi.

Una canción? Paloma de Calamaro.

Una película? Qué bello es vivir.

Un plato de comida? Atún de almadraba en cualquiera de sus modalidades.

Una ciudad o pueblo? Zahara de los Atunes.

Un hobby? vinilos de los 60s freakbeat psicodelia mod.

Mar o montaña? Playa pero alicatá hippie pero que no nos falte de ná.

Y por último… si te dieran la oportunidad de ser otra persona quien serias? Cómo voy a querer ser otra persona Francesc, si soy la polla con cebolla.

Raúl, muchas gracias por darme esta oportunidad, sé que como yo no somos gente que le guste mucho estas cosas, así que te lo agradezco enormemente. Gracias por lo que aportas al trading ya sea en el aula como en twitter.

Gracias a ti y a toda la comunidad TPT porque estáis por encima de los profesores, todo el mundo aportando todos colaborando, todos además con mucho ingenio es algo increíble realmente somos compañeros.

Te deseo muchos éxitos y que consigas todo lo que te propongas.

 

Deixa un comentari

Translate »