Entrevista a Víctor (@tradercillo)

*La entrevista original en castellano está al final del post (no uséis el traductor).

Avui comencem aquesta nova secció on mensualment portaré gent que es dedica al trading i que crec que ús pot aportar molt.

Avui us presento un dels meus dos formadors, ell és en Víctor. Co-creador de Trading para todos és una persona que admiro per la seva forma de saber llegir i interpretar el mercat (no he conegut ningú igual) i que a part aprecio moltíssim per com és ell com a persona i tot el que m’ha donat.

Per tant per a mi és tot un honor començar aquesta secció amb ell. Espero que aquesta entrevista us resulti interessant, comencem…

 

Molt bones Víctor i moltes gràcies per permetre’m realitzar-te aquesta entrevista, per a mi és tot un plaer. Un trader com tu que porta temps en això … ens pots explicar com van ser els teus inicis? Com va ser aquest primer dia en què el trading va aparèixer en la teva vida? Com ho vas conèixer?

Crec que com tots. Buscant un canvi de vida. Després d’anys de formació, no trobava d’on donar el millor de mi. Veia la meva vida passar, necessitava alguna cosa que em posés a prova, que em fes sentir realitzat i fer-me feliç.

Un bon dia mentre realitzava un Màster en Direcció d’Empreses, va arribar un amic amb un llibre d’Aitor Zárate. En aquest moment, ho vaig deixar de banda perquè em trobava realitzant el projecte final.

Però quan el vaig llegir em va captivar i vaig acabar fent un presencial. Ara amb el temps, em dono compte que aquest presencial no era suficient per a enfrontar-me als mercats però sí que em va obrir una gran porta. Només per això va valer la pena.

Un cop has passat ja per tot aquest procés d’anys lluitant contra el mercat aprenent moltes coses i rebutjant moltes altres … Pots dir-nos una de les coses que més et van permetre fer un “clic” mental i posar-te en el camí?

No hi ha un clic. És un procés on es van superant barreres pròpies. Fins que un dia surts del desert. Encara amb mancances, però la vida és cada vegada més fàcil.

Com bé sabem el camí d’un trader està ple de molts moments foscos, pots comentar-ne algun i com vas aconseguir sortir-ne?

He tingut molta por a perdre. Potser per això mai he arribat a mirar pel viaducte. Sóc de desagnar-me a poc a poc, el que m’ha permès pensar durant la meva etapa de dolor i prendre decisions.

L’única forma d’avançar ha estat aixecar-me una vegada i una altra. He tingut èpoques d’operativa en simulat i d’altres de real. Quan em descontrolava i perdia (de vegades bastant) el dolor em feia tornar al simulat. Quan simulava i veia que no em motivava i no avançava tornava al real enfocant en les meves majors debilitats per intentar superar-les.

Amb tota l’experiència acumulada que tens, si avui et trobes amb un trader principiant i només li poguessis dir una cosa, quin consell li donaries?

Paciència amb un mateix perquè requereix un canvi intern. El trading no és una ciència, és una habilitat; no s’estudia, s’entrena.

Passem una mica més al teu trader formatiu, un bon dia neix trading para todos, (curs que personalment recomano) que et motiva a crear-lo?

No ha estat només un motiu. Són diversos:

1. Ens ho vau demanar a Twitter.

2. És una experiència més per a la meva vida que millora les meves habilitats

3. M’ajuda a buscar l’excel·lència en el meu trading (recomanació d’un amic i així és).

4. Vull ensenyar com m’hagués agradat aprendre. Crec que la formació en trading està mal enfocada.

5. I compto amb “un soci i no obstant amic” que aporta tot el que no puc fer jo i que és imprescindible per oferir una bona formació. Raúl.

Per a mi heu canviat la forma de donar formació en això del trading fent un seguiment constant al trader i sent molt clars i realistes. Trading para todos ha tocat sostre en el que seria la formació de trading, o fins i tot creus que tot es pot millorar i podeu elevar molt més aquest nivell?

Tenim idees molt més transgressores. Però hem de gaudir i aprendre durant tot el procés abans de donar els següents passos.

A més, com tu saps, cada mes fem una volta més de rosca i oferim coses una mica més potents i millors. Amb molt més coneixement i més orientat a les vostres necessitats.

Us coneixem més i busquem solucions per ajudar-vos a arribar més lluny.

Ara parlem més de trading en general … quines qualitats creus que ha de tenir un trader?

Ha de ser un trader amb molta confiança en el que fa, no tenir por, és aquí on hi ha els diners, no tenir esperança, tenir coneixement i una mica de diners.

Sabem que treballes i formes traders amb preu i volum, que és el que t’aporta aquest mètode que no ho feien altres?

M’ajuda a entendre el mercat.

El cervell té por quan no sap perquè salta un stop i no està preparat per pensar en termes estadístics. Un fet que només passa a vegades ens desestabilitza i ens genera por, por de perdre. Conèixer com es mou el mercat i com l’oferta i la demanda determinen la direcció del preu ajuda a entendre perquè ha saltat un stop, perquè s’ha girat el mercat, perquè ha sortit bé d’una operació o perquè es pot fer millor.

Aquest coneixement ajuda a què després ens puguem centrar en el més important, la gestió de nosaltres mateixos davant els mercats.

Abans de passar a un pla més personal i íntim si vols dir alguna cosa més sobre trading que no vulguis que es perdi i que no t’hagi preguntat, aquest és el moment.

Precaució. El trading pot oferir coses bones amb un treball dur. Però també és molt destructiu. He conegut persones que ho han perdut tot, diners i família.

Anem a un test final per definir-te, preguntes curtes i concises:

Un color? Verd, el color de l’esperança. Però la vaig perdre fa temps en el trading, dona massa disgustos.

Una cançó? No em pots definir per això. M’agrada el més comercial. Encara que si em tingués que decidir per un tipus de música. El Jazz.

Una pel·lícula? Dos. El padrí i El llop de Wall Street. Em focalitzen.

Un plat de menjar? Ratlla a la gallega.

Una ciutat o poble? Cap, que em busqueu.

Un hobby? El trading.

Mar o muntanya? Mar i muntanya.

I finalment … si et donessin l’oportunitat de ser una altra persona qui series?

Seria jo mateix, gaudeixo molt amb la meva vida. Em sento realitzat i m’encanta superar reptes.

Víctor, tot un plaer de veritat que ens hagis concedit uns minuts del teu temps. Moltes gràcies per tot el que aportes al món del trading ja sigui amb el teu curs o aquests vídeos diaris que fas. Et desitjo el millor i que aconsegueixis tot el que et proposis.

———-

Entrevista en el idioma original:

 

Muy buenas Víctor y muchas gracias por permitirme realizarte esta entrevista, para mi es todo un placer.

Un trader como tú que lleva tiempo en esto… nos puedes explicar cómo fueron tus inicios? Como fue ese primer día en que el trading apareció en tu vida? Como lo conociste?

Creo que como todos. Buscando un cambio de vida. Después de años de formación, no encontraba dónde dar lo mejor de mí. Veía mi vida pasar, necesitaba algo que me pusiera a prueba, que me hiciera sentir realizado y hacerme feliz.

Un buen día mientras realizaba un Máster en Dirección de Empresas, llegó un amigo con un libro de Aitor Zárate. En ese momento, lo dejé a un lado porque me encontraba realizando el proyecto final.

Pero cuando lo leí me cautivó y acabé realizando un presencial. Ahora con el tiempo, me di cuenta que ese presencial era no era suficiente para enfrentarme a los mercados pero sí me abrió una gran puerta. Tan solo por ello mereció la pena.

Una vez has pasado ya por todo ese proceso de años peleando contra el mercado aprendiendo muchas cosas y desechando muchas otras… Puedes decirnos una de las cosas que más te permitieron hacer un “click” mental y ponerte en el camino?

No hay un click. Es un proceso donde se van superando barreras propias. Hasta que un día sales del desierto. Todavía con carencias, pero la vida es cada vez más fácil.

Como bien sabemos el camino de un trader está lleno de muchos momentos oscuros, puedes comentarnos alguno y como conseguiste salir de él?

He tenido mucho miedo a perder. Tal vez por eso nunca he llegado a mirar por el viaducto. Soy de desangrarme poco a poco, lo que me ha permitido pensar durante mi etapa de dolor y tomar decisiones.

La única forma de avanzar ha sido levantarme una y otra vez. He tenido épocas de operativa en simulado con otras de real. Cuando me descontrolaba y perdía (a veces bastante) el dolor me hacía volver al simulado. Cuando simulaba y veía que no me motivaba y no avanzaba volvía al real enfocándome en mis mayores debilidades para intentar superarlas.

Con toda la experiencia acumulada que tienes, si hoy te encuentras con un trader novato y solo le pudieras decir una cosa, que consejo le darías?

Paciencia con uno mismo porque requiere un cambio interno. El trading no es una ciencia, es una habilidad; no se estudia, se entrena.

Pasemos un poco más a tu trader formativo, un buen día nace trading para todos, (curso que personalmente recomiendo que te motivo a crearlo?

No ha sido solo un motivo. Son varios:

  1. Nos lo pedisteis en Twitter.
  2. Es una experiencia más para mi vida que mejora mis habilidades
  3. Me ayuda a buscar la excelencia en mi trading (recomendación de un amigo y así es).
  4. Quiero enseñar cómo me hubiera gustado aprender. Creo que la formación en trading está mal enfocada.
  5. Y cuento con “un socio y sin embargo amigo” que aporta todo lo que no puedo hacer yo y que es imprescindible para ofrecer una buena formación. Raúl.

Para mi habéis cambiado la forma de dar formación en esto del trading haciendo un seguimiento constante al trader y siendo muy claros y realistas. Trading para todos ha tocado techo en lo que sería la formación de trading, o aun crees que todo se puede mejorar y podéis elevar mucho más ese nivel?

Tenemos ideas mucho más transgresoras. Pero tenemos que disfrutar y aprender durante todo el proceso antes de dar los siguientes pasos.

Además, como tú sabes, cada mes damos una vuelta más de tuerca y ofrecemos algo más potente y mejor. Con mucho más conocimiento y más orientado a vuestras necesidades. Os conocemos más y buscamos soluciones para ayudaros a llegar más lejos.

Ahora hablemos más de trading en general… que cualidades crees que tiene que tener un trader?

Tiene que ser un trader con mucha confianza en lo que hace, no tener miedo es ahí donde está el dinero, no tener esperanza, tener conocimiento y un poco de dinero.

Sabemos que trabajas y formas traders con precio y volumen, que es lo que te aporta ese método que no lo hacían otros?

Me ayuda a entender el mercado.

El cerebro tiene miedo cuando no sabe porque salta un stop y no está preparado para pensar en términos estadísticos. Un hecho que solo sucede en ocasiones nos desestabiliza y nos genera miedo, miedo a perder. Conocer como se mueve el mercado y como la oferta y la demanda determinan la dirección del precio ayuda a entender porque ha saltado un stop, porque se ha girado el mercado, porque ha salido bien una operación o porque se pudo hacer mejor.

Este conocimiento ayuda a que luego nos podamos centrar en lo más importante, la gestión de nosotros mismos frente a los mercados.

Antes de pasar a un plano más personal e íntimo si quieres decir algo más sobre trading que no quieras que se pierda y que no te haya preguntado, este es el momento.

Precaución. El trading puede ofrecer cosas buenas con un trabajo duro. Pero también es muy destructivo. He conocido personas que lo han perdido todo, dinero y familia.

Vamos a un test final para definirte, preguntas cortas y concisas:

Un color? Verde, el color de la esperanza. Pero la perdí hace tiempo en el trading, da muchos disgustos.

Una canción?  No me puedes definir por eso. Me gusta lo más comercial. Aunque si me tuviera que decidir por un tipo de música. El Jazz.

Una película? Dos. El padrino y El lobo de Wall Street. Me focalizan.

Un plato de comida? Raya a la gallega.

Una ciudad o pueblo? Ninguno, que me buscáis.

Un hobby? El trading.

Mar o montaña? Mar y montaña.

Y por último… si te dieran la oportunidad de ser otra persona quien serias?

Sería yo mismo, disfruto mucho con mi vida. Me siento realizado y me encanta superar retos.

Víctor, todo un placer de verdad que nos hayas concedido unos minutos de tu tiempo. Muchas gracias por todo lo que aportas al mundo del trading ya sea con tu curso o esos vídeos diarios que haces. Te deseo lo mejor y que consigas todo lo que te propongas.

Deixa un comentari

Translate »