Primer que tot que és el sant greal?

El sant greal és el calze que va utilitzar Jesús en l’últim sopar, diu la llegenda que qui begui d’aquest calze obtindrà l’immortalitzat eterna.

Deixant de banda llegendes… Al món del trading s’associa a un sistema màgic que et donarà la riquesa eterna… uuuuhhhhhhh…

3… 2… 1… desperta!

Si, és un somni… molts ho han intentat, i no… no existeix aquest sistema màgic on dos indicadors es creuaran i et donaran senyal de venta o de compra. I si existeix… (que et repeteixo que no) ningú el revelarà perquè és tan potent que tothom guanyaria diners i ningú s’hauria de trencar el cap per treballar…

Però, ara em diràs i llavors… perquè dius que existeix? De fet, en el títol del post ho posa?

Doncs si, jo l’he descobert i ara gratuïtament te’l desvelaré, potser no és el que et penses, potser no t’agrada, però creu-me… existeix.

Faig una analogia amb el calze, ja que aquest sant greal té tres parts:

La base: Entendre el mercat en el qual treballaràs. A tu t’agrada la música no? I t’agrada un estil de música… et sents a gust escoltant-ne un altre? A què no? Doncs és molt important que tu i el mercat esteu en sintonia i que puguis entendre bé com es mou, els seus impulsos, els seus retrocessos, quan pressiona la demanda, quan pressiona l’oferta… Has de saber interpretar correctament aquesta sintonia. Aquesta és la base per tot les demes, sense això, sense aquests fonaments… la casa caurà.

Mànec: és per on ho agafaràs tot, el que et donarà tota la força per fer servir la base. És essencial que aquest camí sigui compartit i que et guiï una persona que sap que és recorre’l. Tu has nascut ensenyat? No… Deixa’t guiar per algú que ha passat per aquí, que et pugui indicar els perills, i com esquivar-los; com agafar-te les derrotes i com portar les victòries, que sempre el posi els peus a terra… i que t’identifiqui quan estàs preparat per volar. Jo he trobat dos excel·lents persones que m’han guiat en aquest camí… Pensa que aquestes persones poden modificar-te i ampliar-te la base. Mai diguis que no a aprendre d’algú que ha fet aquest camí… s’aprèn de tothom.

Copa: La part més gran… ets tu, si… tu! Tu ets la part més important, tu en veritat ets el sant greal. De tu dependrà que apliquis bé el teu sistema, d’entendre el mercat, que facis cas de l’ajuda que et puguin donar, que no et saltis les teves normes, d’interpretar correctament la partitura, de no tirar la tovallola en les derrotes, de no volar massa en les victòries, de mantenir a ratlla el teu ego, de tenir la força mental, de gestionar correctament el teu capital…

Com pots comprovar, en definitiva tot depèn de tu, i només de tu. Tu ets el veritable sant greal, el que donarà sentit al teu sistema, el que et farà guanyar… només tu.
Podràs donar-li la culpa a tot el que vulguis, però en definitiva tu seràs el culpable de tot el que passi, sigui per a bé o per a mal… perquè tu i només tu pots ser capaç de fer-ho funcionar tot.

Agafa el calze… veu… i no perdis ni un segon més… posat a treballar ja!