Reconnectar

Que difícil és desconnectar i que difícil tornar a connectar-se. La veritat és que quan vaig decidir que desconnectaria 3/4 setmanes vaig pensar que no podria… i al final ho vaig aconseguir. Bé, he de dir que tot té una solució molt fàcil… si no vols fer trading durant un temps, el que has de fer és no prendre cap portàtil, problema resolt.

No viure del trading té coses bones i dolentes, i una de les bones és que em permet fer certs parons per agafar perspectiva.
La veritat és que vaig arribar a l’agost bastant saturat, per treball, per família i pel trading. En aquest últim cas sobretot perquè em van sortir diverses feines que no vaig poder dir que no, per qui i com m’ho van demanar.

Agafar perspectiva et serveix per millorar, i així ha sigut, de fet fa temps que faig coses però no m’atreveixo a mostrar-les. Tinc molt de respecte per la gent que em segueix, i necessito tenir un bon test a tot el que faig i d’uns bons mesos, no sigui cas que algú es posi a copiar i després li faci un bon forat. Per tant no ensenyaré mai res que no porti mínim 6 mesos funcionant-me i que hagi passat per diversos estats del mercat, cosa fonamental per assegurar-ne un mínim d’eficiència.

Fa anys vaig veure un senyor que es diu Xavier (Blai5 a twiter) que parlava de dades i que el trading són dades i com es poden treballar. Allí se’m va encendre la llum, a poc a poc vaig començar a construir excels del meu comportament com a trader, del comportament del mercat, i del comportament dels sistemes i estratègies. En fi, a treballar-ho tot com a Big Data, i no sabeu com m’ha canviat.
Ha estat un procés llarg i dur, ja que per extreure’n conclusions necessites 2 coses, dades i temps per a recopilar-les… ah i després treballar-les.

D’això n’he extret moltes conclusions, una ja la vaig mostrar en el final de temporada de STT, i l’altra la mostraré a l’inici de la nova. Ho he comentat mil vegades amb el Michael el company amb qui explico tonteries meves a STT, en el trading amb 2 pals pots guanyar, el problema és creure en aquests dos pals, i per creure només hi ha una forma… tenint-ne dades.

En fi… que a part d’això… també estic preparant un post, que avanço que anirà de què no necessites un sistema, necessites una estratègia… i encara que no ho sembli… són coses molt diferents.

D’altra banda incorporaré diverses novetats com mostro les meves bogeries. Els meus gràfics mostraran alguna novetat, procés de coses que he anat provant i han funcionat i algunes coses que han retornat (com les antigues zones que ja van tornar). Veureu que també tornaré a mostrar una cosa de la qual vaig ser un abanderat… però temps al temps.
Els gràfics durant la sessió ja no els mostraré a twitter, es mostraran en un canal de Telegram, a twitter i mostraré un únic tuit concís de com ha anat la sessió. Qui vulgui accedir al canal de Telegram, m’ho haurà de demanar per DM. D’aquesta manera en el canal de Telegram també podré aportar alguna cosa durant el dia, com per exemple avançar el vídeo de divendres.

D’altra banda he pensat en crear un grup de Telegram (no un canal d’emissió) on tots els que han passat per el mentoring puguin accedir i confluir en diverses idees o mostrar gràfics i opinions, així poder continuar enriquint-nos en un ambient distes, fora de la formació.

Tornaran els directes del divendres a les 17h i recuperaré entrevistes (la veritat és que em van fallar diversos entrevistats i vaig decidir donar-li un temps per tornar a fer bossa).

I bé, crec que de moment ja està bé, d’altres coses les anireu veient, a poc a poc, sempre que pugui integrar coses i que siguin diferents ho faré, perquè no es tracta que tothom faci el mateix, perquè hi ha moltes formes de fer les coses i cap es ni la millor ni la pitjor.

Tot començarà a partir del pròxim dilluns, si veieu que encara no ho acabo d’engegar… doneu-me temps.

Gràcies a tots els que em fan confiança, salut i bon trading.

Deixa un comentari

Translate »