Simular

En aquest post podria explicar-te les bondats de simular però… el més probable és que acabis fent el que fa tothom, o inclús jo mateix… fer real i esporàdicament alguna en simulat, perquè simular si mentre aprenc puc guanyar diners no?

Mmmmmmmmmeeeeeeeeeeecccccccccccccccccccc ERROR!

Molt malament… aquest és el camí més ràpid a la teva mort com a trader.

No saps l’important que és simular.

Fa poc vaig fer un post amb aquesta frase:

“En simulat s’ha d’aprendre a guanyar i en real a perdre, sabent que el teu % és positiu i que acabaràs guanyant més del que perds”

Aquesta frase que un dia em va sortir… té molt de sentit en el simulat.

Com penses que aprendràs a guanyar i a provar-te per saber que el teu % és positiu?

De veritat que esperes fer-ho en real?

Ja et dic jo que no podràs, no podràs perquè a la mínima que tinguis una ratxa de pèrdues et faltarà un lloc on agafar-te.

No saps l’important que és generar una bona experiència. Una bona experiència on agafar-te quan tinguis un dia dolent, o una setmana o un més…

Aquesta experiència serà la que et salvarà, la que quan estiguis malament diràs vaig estar fent això , el mateix, durant un mes, dos o tres… saps que té bon resultat, saps que tens un % positiu i saps que fent el mateix novament sortiràs d’aquest mal moment.

Et dónes conte de perquè serveix crear una bona experiència en simulat? Perquè quan estiguis en real, sabràs a on agafar-te. L’única forma d’aconseguir-ho és simulant.

Simulant podràs testejar bé el teu sistema amb què faràs trading, podràs testejar el teu trading plan, afinar-lo, crear i integrar hàbits… sense cap mena de lligam amb els diners. Amb tot això ven sentat podràs fer el pas al real, allí és on de veritat podràs entrenar les emocions.

Pots prendre’t el simulat tant seriament com vulguis… però les emocions es testegen i s’accepten en real, oblidat d’aprendre-les en simulat.

En simulat aprendràs que ets capaç de crear ratxes positives que cobreixen de llarg les negatives que et poden venir, guanyaràs confiança en tu, en el sistema que utilitzaràs i hauràs integrat una sèrie d’hàbits que et protegiran en la teva operativa.

El simulat no es tracta de guanyar diners, només multiplicant diners en simulat no dirà que ets bon trader… ho dirà si aconsegueixes integrar un sistema guanyador a la teva ment que podràs utilitzar en qualsevol escenari i que et permetrà guanyar en real.

Ara ja saps de què va el simulat. No es tracta d’apalancar-te fer dues operacions i dir… ostres que bo que sóc, he multiplicat la conta… ja puc anar a real! No… simular es el teu entrenament, un entrenament molt seriós que et definirà com a trader.

Si no ets capaç d’estar una bona temporada en simulat, demostrar-te que tens unes normes, que les compleixes, que tens un sistema integrat, que és guanyador en % en el mig llarg plaç… la teva vida en real serà molt curta, molt… tan curta com sigui la teva conta o els diners que puguis posar en ella… els gastaràs tots.

Ara la decisió és teva. Vols anar al real? Tens pressa? Endavant… tens tos els números per ser aquell 95% de traders que moren pel camí.

Ha estat un plaer…

Deixa un comentari

Translate »