Sincronitzar NinjaTrader amb dos PC

La veritat és que el funcionament de les plataformes ho tenia pensat tocar molt més endavant… però la necessitat m’ha portat a practicar un sistema que, a causa de les peticions per saber-lo fer funcionar m’ha fet escriure aquest post.

Abans que res, deixeu-me dir que qui m’ha facilitat aquesta informació és Helios, un company de Trading para todos que es va encarregar de transmetre’m tot el que aquí escriure. Per tant el mèrit no és meu, és tot seu; jo només ho explicaré i ho revestiré a la meva manera explicant la meva experiència jeje.

Dit això… explicaré el que feia jo fins aquell moment. Primer vaig pensar a copiar la carpeta a dropbox i sobreescriure la del ninja cada vegada, d’aquesta manera tenia sempre actualitzat els dos niinja en els dos pc que utilitzo. El problema és que quan vaig veure més de 4.000 arxius i més de 100mb… em vaig fer enrere pel temps de sincronització.

Volia una cosa ràpida que no hagués d’esperar a fer tot el procés de descàrrega de tants arxius. Una opció seria saber els que de veritat es modifiquen i només copiar aquests… però molt complicat descobrir-ho. L’altre era intentar buscar un arxiu de sistema de ninja que permetis canviar la ruta de la carpeta principal, tampoc. Al final vaig acabar utilitzant la funció de backup guardant-lo a dropbox directament, la mida era d’uns 40mb més reduït i àgil.

Si vol saber com es fa un backup a nina has d’anar a File-> Utilities-> Backup Aquí selecciones el que vols guardar, la carpeta de destí i fins i tot pots dir-li que t’avisi de fer un backup.

I explicat tot el camí… ara només falta explicar la millor solució: la sincronització automàtica sense haver de copiar res, fer-la un cop i… a funcionar!

Per a realitzar aquesta recepta seran necessaris els següents ingredients:
– El programa de sincronització al núvol Dropbox
– Aplicació per sincronitzar carpetes de fora de Dropbox addon Sync
– Ganes de perdre 5 minuts per PC

Passos previs:
Anem a veure… abans de tocar coses no us han ensenyat a fer còpies de seguretat? Així que ja sabeu… feu un backup de ninja, copieu la carpeta de ninja en un usb… cureu-vos en salut!

A la feina!:
Primer instal·larem Dropbox (requerirà un compte d’usuari) si no el teniu instal·lat i després instal·larem el programa Dropbox addon Sync. Entenc que tots teniu nivell per donar-li a següent, següent, següent…

Agafem el PC1 (on tenim el ninja que volem que se sincronitzi) i anem a la carpeta del perfil d’usuari, si… aquella on hi ha la carpeta de fotos, vídeos, música… i anem a la carpeta que es diu “documents”.
Un cop allí trobarem la carpeta “Ninja Trader” (portarà un número final que significa la versió).


1

L’únic que heu de fer és botó dret -> dropbox folder sync -> sync with ropbox

2

Automàticament la vostra carpeta passarà a copar-se dins de dropbox i com podeu observar canviarà el tipus de carpeta que teníeu, i apareixerà una semblant a un accés directe.

6

Ull! No és un enllaç directe d’una carpeta, és un enllaç simbòlic o en paraules planes… una porta interestel·lar que enganya el sistema i quan va a buscar alguna cosa allí el redirigeix a dropbox. Per tant mai borreu això o ho perdéreu tot.

Seguim…

Ara si aneu a dropbox us apareixerà la vostra carpeta en un format normal i el mateix nom que teníeu, ok? Molt bé doncs ara tot seria molt fàcil si només hagués de fer el mateix en el PC2, que… si! Però no serà tan fàcil… Molta atenció que si us perdeu en els següents passos, haureu de tirar del backup o la còpia de carpeta que us vaig demanar que féssiu abans…

Primer que tot, creeu una carpeta a dropbox amb el nom que vulgueu i copieu la carpeta que heu sincronitzat, així a dropbox tindrem la carpeta original i un backup per si de cas… perquè si estem fent això és perquè tenim dos pc en llocs diferents no? Que passa si ens carreguem la carpeta bona de dropbox? Doncs que el backup estarà en l’altre pc… així que… a tornar a copiar, no ens podem permetre el luxe de perdre res!

Vinga, ja tenim a dropbox la carpeta original que ja no existeix en el pc1 i una carpeta amb el backup de l’original. Doncs anem amb el pc2.
Hem de repetir l’operació… anem a la carpeta d’usuari -> documents i… quiet!

Que volem? Volem la informació que tenim a dropbox no? Aquella que ve del pc1 que és la configuració bona no? Per tant… primer anem a dropbox, seleccionem la carpeta “ninja trader” botó dret-> copiar, i anem a la carpeta de perfil d’usuari sense seleccionar la carpeta que hi ha de “ninja trader” i li donem a pegar. Ens dirà que ja existeix i si volem sobreescriure-la, i li direm que sí, perquè nosaltres volem tenir la informació de dropbox (que ve del pc1) en el pc2, ok? Vinga doncs…

I ara que tenim? Doncs el pc1 sense carpeta perquè ja està tot a dropbox, a dropbox i tenim la carpeta de veritat i una còpia de seguretat, i al pc2 hem copiat tota la informació bona de ninja, perquè ens ve de la carpeta original que vàrem sincronitzar amb dropbox.

Ara és el moment de sincronitzar el pc2 amb dropbox perquè com que tenim la mateixa informació en els dos llocs no hi ha perill que es perdi res, com a molt sobreescriurem informació bona, per bona no?

Un petit apunt abans de fer-ho. És millor que el pc1 no estigui en línia durant aquest procés, ja que detectarà modificacions en la carpeta de dropbox i pot ser que aplicant la redundància doni algun problema. Tot seguit procedirem a realitzar l’acció que hem fet en el pc1 però aquest cop en el 2.
Anem al perfil de l’usuari-> documents-> seleccionem la carpeta “ninja trader”-> botó dret -> dropbox folder sync -> sync with ropbox

I aquí ens demanarà sobreescriure el destí o no… penseu que ara veu que hi ha els mateixos documents, quan ho heu fet en el pc1 la carpeta bona no existia al dropbox… per tant ara el millor que podeu fer és no reescriure res en el destí, o sigui conservar els documents de dropbox que ja estan pujats al núvol. L’únic que us interessa és que us realitzi l’enllaç i la carpeta quedi igual que en el pc1.

Si m’he explicat prou bé i no us he complicat massa… això ja està! Ja podreu executar ninja i veureu que quan aneu del pc1 al 2 o viceversa tindreu la informació tal qual l’heu deixat. I el millor de tot, la sincronització de dades dura molt poc, no arriba ni a un minut! Quina diferència de copiar uns 4.000 arxius a què et sincronitzi els 10 que han canviat o generat de nous eh?

Per acabar m’agradaria fer uns quants apunts:
Si en algun moment del procés qualsevol cosa anés malament, simplement heu d’agafar la carpeta de ninja que heu copiat com a backup al principi i sobreescriure-la en la del vostre perfil d’usuari i tornar a començar.
Si el programa de ninja ús dóna algun error que no troba un arxiu, és que l’enllaç no ha quedat ven fet, torneu a començar.

NOTA: Molt important! Mai tenir els 2 ninja oberts a l’hora, és pot perdre informació.

Idea final…

Això està pensat per a sincronitzar dos equips, però també ho podeu fer servir com a backup. Si sincronitzeu la vostra carpeta de ninja amb dropbox i la deixeu allí ja us pot petar l’ordinador i perdre totes les dades, que com la vostra informació està a dropbox mai les perdreu. És més, si per alguna cosa sense voler esborréssiu la carpeta bona de ninja que hi ha a dropbox, o aquesta és corrompis, dropbox a través de la web us permet tornar a una versió antiga de la carpeta seleccionant la del dia a la que voleu tornar… molt bé no?

Doncs au… a gaudir-ho! Espero que ús serveixi tant com m’ha servit a mi.

  1 comment for “Sincronitzar NinjaTrader amb dos PC

Deixa un comentari

Translate »