Sobreoperar

Un dels principals problemes que té el trading… és la sobreoperativa.

Quan s’arriba a aquest món està tot pensat perquè sigui fàcil guanyar, anuncis, cursos… tot… A sobre a part d’aquesta promoció de què guanyaràs i molt, també entra el teu ego i les ganes que tens de guanyar molt.

Aquestes ganes et portaran a dues situacions, la primera és que guanyes i en vols més i més i molt més… la segona és que si perds perquè no recuperar el perdut?

Aquestes dues situacions et portaran a dues situacions noves: que perdràs el que has guanyat… i que perdràs més del que has perdut…

La veritat és que s’ha de ser molt conscient del risc que te deixar-se portar per les sensacions del guany o la pèrdua, i aquestes situacions només es poden solucionar d’una manera: amb normes.

Ja he parlat de les meves 4M, no vull ser recorrent però és essencial tenir unes normes que et limitin i que et facin tocar de peus a terra, et frenin la teva bogeria. Per tant et recomano que te’n posis.

Per no sobreoperar una de les coses que pots fer es posar-te un màxim d’operacions a fer tan positives o negatives, i no forçar-te a fer-les. El problema també el pots tenir si les fas sempre totes i vas al límit, llavors mai tindràs el control, et frenaras més però continues operant perquè sí.

Per tant s’ha d’adquirir l’hàbit de només entrar quan toca. Aquest hàbit només es pot adquirir d’una sola manera: fent una sola entrada al dia (i si la dóna).

Tal com en diuen a “Trading para todos” fer un One Shoot, un tir, una sola operació.

És essencial fer-ho durant uns mesos, fer l’operació dins un horari marcat i si la dona, si no sempre es tanca pantalla i fins l’endemà.

I quins beneficis té fer només una operació al dia?

Al només fer-ne una no entraràs en qualsevol lloc, et miraràs molt bé on entrar, voldràs agafar la bona si és que existeix; això ja et comença a preparar la teva ment a no operar en qualsevol escenari, sinó que es torna molt més selectiva.

D’altra banda no vindran dies de bogeria on entres i entres i entres sense sentit indiscriminadament. Aniràs agafant una habilitat a esperar i et mantindràs amb uns números decents, o molt bons!

A poc a poc deixaràs d’operar perquè es mou el preu i aprendràs a operar quant el mercat dóna l’oportunitat i quant de veritat té sentit.

I… després?

Després tu ja et marcaràs els teus objectius, però com a mínim hauràs frenat l’operació boja, l’operació perquè si, et centraràs a esperar i aprofitar l’ocasió que surti sigui una, dues o cinc; sempre que estigui en el teu plan les que agafis.

La sobreoperativa sempre acostuma a portar als mals resultats, està molt influenciada per l’ego i no acostuma a ser molt racional, poc controlada i això no és gens bo ni per a tu emocionalment, ni econòmicament en cas que estiguis en real.

En definitiva, s’ha d’eliminar la sobreoperativa, s’ha d’operar amb sentit i perquè es segueix un protocol d’operativa. Disparar una vegada al dia pot ser el teu estil o un pas previ per a generar un trading plan amb unes bones bases, et pot ajudar a crear una habilitat i sobretot et pot donar molta confiança perquè no hi pot haver dies desastrosos si només en falles una.

Posa unes barreres al teu trading, controla’l i a guanyar!

Deixa un comentari

Translate »