Tot té un principi i un final

Doncs si, avui fa just dos anys que va començar aquesta aventura, i just avui, un dia tan especial em decideixo a acabar-la. Ja fa temps que ho tenia al cap, i al final… m’he decidit.

Crec que les coses cal deixar-les en el millor moment i crec que Trading Català està en el seu millor moment i també crec que he complert tot el que volia fer en aquest àmbit.

No sóc ni la mateixa persona que va començar aquest projecte, ni el mateix trader que va començar. He anat evolucionant com a trader i com a persona, i he pogut passar per moltes etapes que he anat plasmant en aquest web.

He tingut la sort de poder ajudar a moltes persones i que aquestes em donessin la confiança de posar-se a les meves mans. He compartit operativa, he compartit anàlisi, he compartit el meu coneixement, el meu punt de vista, les meves opinions i tot el que he pogut i mes.

No tinc la veritat absoluta, però sempre he volgut plasmar el meu estil personal i crític amb mi i els altres, per alguna cosa aquest lloc era meu i per alguna cosa tinc la meva pròpia opinió.

No penso molt diferent de quan vaig començar, però sí que he tirat molts murs a terra, molts murs autolimitants i crec que he demostrat i m’he demostrat que res està escrit i tot està per escriure, en definitiva… que tot es pot sustentar mitjançant l’anàlisi i l’assaig error.
I en això es basa el meu trading, en analitzar-me i analitzar els resultats… no hi ha res més fiable que això, i creieu-me… que és l’únic important.

Que passarà ara amb Trading Català? No ho sé. Jo ja no hi escriuré més, dono per conclosa la meva feina, he intentat aportar un buit d’informació en aquest idioma com tan bonament he pogut, això si… a la meva manera, per alguna cosa ho he fet jo.

El web seguirà actiu, i diverses coses associades a ell també, però quedarà aquí en estàtic com a consulta o com el que sigui…

I jo? Jo ara prendre un petit break, per a tornar d’una altra manera i fent altres coses. Ja estic treballant en un nou projecte… però de moment no en puc dir res, el que si serà és molt més personal i també intentaré cobrir coses que molta gent que m’ha contactat no podria fer. I no puc dir res més, no hi ha cap data, serà quan hagi de ser, les coses per si soles flueixen quan toca.

Moltes gràcies a tots els que algun cop heu mirat aquest web, m’heu escrit un mail, un missatge de twitter o un DM, m’heu respòs algun text; moltes gràcies a la gent que m’ha recolzat des del primer moment, i moltes gràcies als que m’heu recolzat més tard; moltes gràcies als que us heu deixat entrevistar, ha estat tot un plaer…; moltes gràcies als que m’heu consultat i moltes gràcies als que heu decidit que us compartís tot el que sé i tot el que crec que cal fer per poder millorar en aquest món… en definitiva… a tothom, MOLTES GRÀCIES.

I sobretot donar les gràcies a algú molt especial, algú que sempre m’ha recolzat en tot el que he fet, que ha estat al meu costat, en els bons moments i també en els dolents, que pregunta en el silenci, el meu auditor particular, algú que no és un amic, perquè no hi ha paraules que l’etiquetin, gràcies Xisco per estar sempre allí.

Demà, acomiadaré aquesta web amb un directe, faré l’últim anàlisi i després em quedaré per parlar del que sigui… com sempre molt agraït a qui es passa pel directe.

I res més, ha estat tot un plaer caminar junts, jo seguiré caminant i si voleu… sempre em tindreu al costat; gràcies de tot cor.

Francesc.

  1 comment for “Tot té un principi i un final

 1. Joan Monse
  29/12/2016 at 14:37

  Hola Francesc. Quan et vaig descobrir, després d’haver comès “greus” errors, va ser quan realment vaig veure un nou camí…

  En una ocasió, just al principi de contactar amb tu, recordaràs que ja et vaig dir que, recopilant els textos de Trading Català, hauries de fer un llibre. La particular forma d’expressar-te respecte a la teva experiència, el teu indubtable carisma personal, varen fer detonar en la meva ment tot un conjunt d’emocions que, amb el temps, gràcies a tu, vaig aprenent a posar al seu lloc, tot i que, en certa manera, han provocat certa “irreversibilitat” en les meves decisions vitals…

  Si un analitza una mica QUI es dedica a n’això del trading, pot veure que, en no pocs casos, són persones que tenen certs recursos econòmics o, almenys, capacitat d’estalvi, el que els permet dedicar una part dels mateixos el trading. Però, segons el que comentes a TC, el teu cas va ser diferent… Hi ha altres casos que, pel que he llegit en els seus webs, són similars, per exemple Alba STP @Albitamix, qui també m’agrada molt com pensa i treballa. Coment això per que penso que té MOLT més mèrit partir des d’una posició arriscada, feble, sense un bon “matalàs”…
  Encara que a ningú li agrada perdre els seus diners, penso que no es pateix de la mateixa manera quan saps que, el que li dediques econòmicament, és una part que “pots perdre”, és a dir, uns recursos que “no necessites” per pagar l’hipoteca, etc. Pel que em vares comentar en el seu moment, els teus inicis no van ser des d’una posició precisament fàcil i, pot ser que, per tot això que he comentat, encara li don més valor a la teva experiència i, per tant, a la meva sort d’haver-te trobat i tenir-te com a mentor. En un món que es confirma, dia rere dia, que està ple de venedors de fum i fantasmes, tu ets REAL, creïble i, sobretot, autèntic.

  Ja per acabar, Francesc, avui pel Twitter i altres herbes, tothom et saluda, felicita, dona l’enhorabona, etc. Jo no necessito manifestar-ho per tot arreu (cada dia soc més antisocial…), però SI que també et vull donar l’enhorabona, però per AQUÍ mateix, al lloc que em va provocar l’inici del meu particular canvi. I et felicito pel fet de saber EVOLUCIONAR, per saber créixer. Com bé saps, a la vida, de vegades hem de fer alguna passa enrere per després fer-ne dues endavant, amb més decisió, amb més força, amb nous projectes i canvis que, en principi, diuen que sempre són positius…

  De totes maneres, sento que un magnífic projecte com TC, especialment els videos a Youtube d’anàlisi setmanal del FDAX, gestat inicialment amb l’intenció de ser en llengua catalana, no hagi tingut encara molt més feedback del que es mereix. No estic segur de si ha estat perquè, de base, és en català però jo, com a mallorquí de socarrel, catalanoparlant, m’he sentit MOLT agraït per haver trobat una font de coneixement en la meva llengua, tot i que cal dir que el traductor incorporat a la web de Trading Català funciona perfectament i no és excusa per a ningú a l’hora de voler seguir els teus magnífics continguts.

  Francesc, MOLTES gràcies pel teu suport i, com ja et vaig dir per Telegram, per fer-me sentir que et tinc a prop. Sigui com sigui, ENHORABONA per tot el que has fet, i pel que, a ben segur, aconseguiràs. Molts d’ànims pel 2017, amb el meu desig de tot cor de que et sigui, personal i professionalment, molt positiu!!

  Joan Monse Amengual

Deixa un comentari

Translate »