Està decidit, seré trader!

Has passat tota la nit en vela, portes dies donant-hi voltes, fen-te preguntes… en seré capaç? Estic segur? De veritat jo ho puc ser? I al final… has decidit llançar-te.
I no només això, avui mateix obriràs compta amb un broker i faràs la teva primera operació…

MEC! Error…

És molt normal que dubtis, que et costi llançar-te, som humans i quan sortim de la nostra zona de confort… tenim por; però no pots passar de tenir por, a llençar-te al buit com si res.

El més normal és que durant aquest camí, hagis revisats cents de blocs, webs, pàgines especialitzades, brokers… i t’hagis empapat del que més abunda en aquest món… els anuncis tendenciosos: “guanya 10.000€ al mes amb 10 minuts al dia”, “opera des del teu WC i guanya”, i com aquests milers d’anuncis i cursos que et prometen molt i són absoluta brossa comercial (per no dir altres burrades).
A veure… si quan et truca la Yoseidin de “garrafon” oferint-te la mega oferta de telefonia passes d’ella perquè saps que sempre hi ha un costat obscur… perquè ara t’ho creuràs? Que ja som grans… apa vinga, toca de peus a terra.

El primer que has de fer, és observar… observar molt. Observar gent, buscar a veure què fan, contrastar la informació que et donen, i buscar el que tu creus que va amb tu i et demostren que funciona amb números, i en real. Has de fer com un estudi de mercat, tu muntaràs la teva empresa i has d’analitzar bé els teus competidors, veure quins van de farol, quins menteixen, que de veritat funciona, i qui són els guanyadors (he dit guanyadors, no “gurus”).
Passa’t un temps analitzant que és el món del trading, tot el temps que perdis en assimilar aquest món et servirà per no perdre’l després.

Comença a mirar mercats, mira a veure què sents al veure’ls, simula mentalment les operacions, creus que podries haver-lo operat? No facis “paper trading” això sempre és molt fàcil, però poc factible, mai operaràs igual en un gràfic parat que en un que es mou.

No recordo qui em va explicar la història del missatge, però és molt bona i potser et servirà per començar a descobrir quin tipus de trader ets:
Imagina que vas en un cotxe, tranquil… conduint per una carretera, no està transitada, fa un solet molt bo, portes la teva música… i de cop, pum! Reps un missatge al teu telèfon. Que fas? Pares el cotxe al primer lloc que pots, encara que sigui malament i el llegeixes, o necessites, no pots viure sense saber que hi posa (encara que sigui de publicitat); o millor busques un bon lloc on parar, una gasolinera, una àrea de servei… on tranquil·lament veure que hi posa; o encara millor tu aguantes fins a casa, vols llegir aquest missatge tranquil·lament al sofà de casa, amb un bon cafè…
Aquesta història diu més de tu com a trader del que et penses; cada trader és diferent, espera un resultat diferent i espera aguantar unes emocions diferents quan treballa en el mercat…

El primer que has de saber abans d’obrir una compta amb qualsevol broker, abans d’apuntar-te a qualsevol curs, abans de res, es saber quin tipus de trader ets i on et sentiràs millor. No et pots permetre el luxe d’estudiar arquitectura si vols ser metge… perd temps ara per saber que vols, per no perdre’l després naufragant.

Sigues trader, a mi em sembla bé, però primer que tot sigues capaç de visionar-te trader, visionar-te tu mateix, no visionar un altre i tu fent el mateix, això mai funcionarà.
Aquí no comença el teu camí, només estàs preparant la motxilla; prepara-la bé, serà un viatge llarg i dur, és millor que parteixis amb una molt bona predisposició, està molt bé llançar-se… però com a mínim intuir que hi ha al fons del precipici… no?