Jo no vaig elegir el trading…. ell em va elegir a mi.

Corria l’any 2005… amb els prejudicis de qualsevol educat en la cultura d’aquí vaig comprar-me un pis. Tenia treball (per sort mai me n’ha faltat) i tot anava bé. Després d’arreglar-lo una mica i posar-me’l al meu gust a finals vaig anar a viure-hi.
He de dir que parteixo d’una família molt humil, pel que mai he disposat d’un romanent com per tirar endavant, i per sort (i creu-me que no és per desgràcia) m’he agut de guanyar jo tot el que he anat obtenint.

Al cap d’un parell d’anys la hipoteca va començar a pujar i clar ja no arribava tan lliure a fi de mes, d’aquí em va sortir l’interès per la cultura financera.
Ràpidament vaig començar a buscar informació, formes i maneres d’organitzar-se econòmicament, sistemes d’organització, sistemes d’estalvi, pressupostos… etc.

En diverses webs que vaig visitar parlaven de sistemes d’estalvi i com fer treballar aquest estalvi sistemàtic. I aquí va aparèixer per a primer cop el trading… i vaig pensar el que molts: “això no és per mi, jo no he estudiat economia per fer aquestes coses”, per tant ho vaig descartar.

Vaig fer els deures, estudiar i comparar tarifes de les meves despeses, fer pressupostos, etc… i sembla mentida el que s’arriba a guanyar buscant bé el que et convé, preocupant-te per les teves despeses, i tenint una mica de sentit comú; en definitiva no estirar més el braç que la màniga.

A poc a poc vaig passar d’arribar molt just a fi de mes, a tenir una mica de capital cada mes per fer-ne el que volia, al principi algun capritxet va caure, però ràpidament va sortir el meu gen català i vaig decidir fer quelcom de més profit amb els meus diners, fer quelcom que els fes treballar millor.

Aquí va tornar una recerca d’informació, aquells llocs per on havia passat per uns temes, ara hi retornava però per buscar quelcom més a fer… que fer amb el poquet que havia aconseguit recollir. El primer que vaig fer era posar-ho en un dipòsit… i anar treballant amb l’interès compost; però la veritat aquest és un joc on tu guanyes poc, lent i el banc es forra…

En aquest punt és on vaig començar a encarar el camí, se’m van ocórrer mil idees, com muntar una tenda on-line, i d’altres més desbaratades… però al final vaig decidir començar a formar-me en treure un redit als meus diners per mi mateix i no que ho faci un altre.

I aquí va començar el meu flirteig amb el trading… era l’any 2009 i com molts novells amb poca cultura vaig començar a buscar informació sobre l’únic que coneixia, les accions… i vaig començar a simular a través del meu banc… vaig estar un any i vaig partir d’un capital de 10.000 deixant-lo a 68.000. Ara ho miro… i quina pu… sort vaig tenir per treure aquests números…

Tot i això no m’acabava de convèncer el tema… amb un any treballant havia tingut temps de sobre per comparar i conèixer actius, i vaig descobrir que els índexs eren una molt millor elecció, i clar… com tot nouvingut que té les seves reserves vaig anar per l’ibex.

Just quan vaig començar ja era ple 2010, se’m va presentar una opció laboral que requeria reprendre els meus estudis, aquí vaig frenar i vaig passar a dedicar tot el meu temps lliure als meus estudis…
Fins al nadal de 2013 (desembre) vaig estar a tope amb els estudis… van ser 3 anys durs, poc temps lliure, problemes de salut familiars, etc… i el trading va passar a ser una distracció per passar algun cap de setmana, vacances… etc.. no vaig poder dedicar-li més temps.
En aquell moment ho vaig veure com una putada i ara ho veig com una oportunitat. Va frenar una desfeta que hagués arribat molt pròxima i va fer que tingués 3 anys, per anar llegint, seguint gent, formant-me en aquest món. Vaig aprendre molt, conèixer mercats, formes d’operar, etc… Tot i que no és que tingui una gran base, aquells tres anys sense poder dedicar-m’hi a ple rendiment em van servir per no ser tot el precipitat que podia ser a 2010…

El gener de 2014 i el meu títol sota el braç (un gran guany personal, perquè jo els vaig deixar dient-me que no era capaç de treure-m’ho) estava preparat per començar de veritat aquest camí. Aquests 3 anys d’estudi em van venir perfectes, no només per no llançar-me al precipici, sinó que vaig recuperar el sacrifici en el treball, a esforçar-me, a ser disciplinat de nou per encarar un objectiu… sembla que sense voler, tot s’hagués preparat perquè jo el 2014 encarés aquest camí.

Em vaig prometre que fins setmana santa no faria res i em prendria unes mini vacances, van ser 3 anys molt durs i me’ls mereixia… no vaig tardar ni 7 dies… jajaja
Vaig fer cursos de webinars, de pdf, de vídeos gravats, sistemes… etc…

Vaig reprendre el trading cada dia simulant ibex, sp i stoxx. També vaig fer alguna operació de forex… però no em va agradar gens aquest mercat no era per mi, ni m’hi sentia gents a gust i no diré més perquè hi ha gent que s’hi guanya la vida, però en penso unes coses molt dolentes del forex.
A l’abril i amb uns resultats bastant decents vaig obrir conta en real… i vaig començar a operar… allí vaig comprovar la gran diferencia entre el simulat i el real, vaig descobrir la cruesa del spreed dels cfd’s i em vaig emportar la primera hòstia…

Just per aquells temps vaig començar a conèixer una gent que es deia “Trading para todos” que penjaven un vídeo cada nit comentant el mercat del DAX. Allí vaig començar a descobrir aquest mercat i aquelles persones que a través de twitter i més tard des de l’aula que van crear em van canviar la meva vida com a trader…

I de moment ho deixo aquí… ara puc continuar explicant com crec que és la millor manera d’arribar a fer aquest camí si no tens ni un euro (com jo) i també que significa per a mi la gent de “Trading para todos”…. el temps dirà com continuo…
Per avui ja t’he explicat massa no creus?

Només et vull dir una cosa per acabar, que ningú no et digui mai que pots o no ser, tu pots arribar fins aquí … i pots anar més enllà, no necessites res per fer-ho, però a l’hora o necessites tot…