Val d’acord… ja has elegit en què vols invertir, suposo que m’has fet cas i has agafat un índex que correspon amb la teva forma de ser. Amb sort has elegit el DAX, per a mi per a scalping és el millor que hi ha, però també et diré que qualsevol producte EUREX m’ho sembla (stox o el bund que no és un índex però… el deixo passar).

Com he dit anteriorment el trading és molt personal, per tant no tothom és igual i la visió que et dono és sesgada, o sigui per a mi és la millor. Per tant aclarim uns temes…

A mi m’agrada el trading intra-dia, que significa que les meves operacions sempre es realitzen dins l’horari d’operativa del mercat, mai és deixen obertes a la nit.

Per tant el que et recomano és que les teves operacions es realitzin en aquest tram horari. El perquè és molt senzill… s’ha d’anar a dormir amb els diners sota el coixí. Primer que tot per la tranquil·litat que et dóna no tenir res obert, podràs anar a dormir pensant si la teva operació està anant bé o no? Jo no puc… per tant valora bé quin vols que sigui el teu rang de treball. Per altra banda actuant així eliminem el que és diu risc “overnight”, o sigui que durant la nit el preu faci un salt “gap” que salti la teva posició i et vagis a dormir amb una operació positiva i et despertis amb una negativa, si… i havent saltat també el teu stop, o sigui sense executar-se…

Tu al final decidiràs si vols treballar amb gràfics superiors a un dia o no… però jo ja veus el que et recomano. Està clar que això té també els seus sacrificis… com haver de dedicar molt més temps al trading, en un futur veuràs com no… però això ja és per un altre post. Al que em refereixo és que hauràs de revisar el mercat dins l’horari de la sessió i també fer-ne les operacions, no podràs fer-ho a la nit amb la tranquil•litat abans d’anar a dormir…

D’acord… ara ja t’he convençut perquè siguis un trader intra-dia, ara t’he de convèncer de quina és la millor forma d’operar.

Per a mi la millor forma d’operar és l’”scalping”. Un escalper és basa en realitzar operacions curtes, de segons o pocs minuts, treballa en gràfics de pocs minuts buscant una entrada i sortida ràpida amb un bon benefici. Aquesta operativa et permet treballar amb stops de pèrdues més petits a causa del rang amb el qual s’està treballant.

L’operació en aquests casos és ràpida sigui per bé o per mal… per aquest motiu en un mateix dia es poden acumular diverses operacions bones i dolentes. Això però et pot portar a ser molt impulsiu, inclús ser un ludòpata, per tant requereix tenir un bon “trading plan”, “money management” i sobretot… un gran “psicotrading”.

D’aquests temes que he esmentat ara en parlaré més endavant, però tingues present que seran molt importants per la teva evolució. Per a mi realitzar l’operació i al moment poder saber-ne el resultat et treu molta ansietat en el teu trading.

L’altra forma d’operar és el “swing”. Aquesta forma intenta aprofitar més tota la tendència del moviment. És la usada per la gent que treballa fora de la sessió diària, i també es pot realitzar en intra-dia. Els moviments són més llargs, requereixen més temps de mercat, s’acostuma a operar a uns “time frames” més alts i també acostumen a requerir uns stops més elevats. Si bé els guanys són més elevats, les pèrdues també ho poden ser.

Ara el tema ja és personal, i et tornaré a recórrer a la història del cotxe i el missatge que ja he comentat en el bloc, tot s’ha de poder encaixar amb la teva forma de ser i el temps que pots dedicar-li; però per poc que puguis… sigues scalper i intra-dia, això és el que he elegit jo.

A partir d’aquí hauràs de definir-te per com revisar els gràfics i com treballaràs amb ells… La majoria de gent creu (de fet és el que t’ensenyen, o millor dit t’obliguen) que s’han d’utilitzar indicadors… jo per la meva experiència et puc dir que amb el preu i el volum… suficient.

Aquest tema ja el parlarem en un altre post, per avui n’hi ha prou… ja et vas definint?

Pensaràs que potser vaig lent, i les píndoles són breus… tranquil, gaudeix del paisatge… les presses no són bones.