No hi havia cap manera de titular ni començar aquest post. No podia ser de cap altra manera que aquesta, amb una gran frase del meu admirat “Ruti”.

No se si era pel març o abril de 2014, després d’haver fet diversos cursos, passat per diversos llocs, llegits blocs i llibres, provats milers d’indicadors i de sistemes, perdut i naufragant per l’immens món del trading… sentia com que no arribava cap resultat, no tenia manera de ser constant ni amb cap sistema, ni mercat… i el pitjor de tot, no sabia el perquè.

A un altre no l’importa potser, però les persones de ment tancada i perfeccionista com jo necessitem saber un perquè passen les coses. Em consumia no saber per què si aquell sistema de creuaments de EMAS o altres indicadors donava senyal i jo executava… tenia error rere altre.

Era un dissabte a la nit… tombat al sofà i revisant les notícies l’únic trader que seguia en aquells moments el Lorenzo va fer un tuit de “un excel·lent sistema de trading en 20min”. Com no tenia res a fer el vaig visionar… em va semblar espectacular, més que qualsevol curs que havia fet fins aquell moment.
El vídeo en qüestió és aquest.

Era un canal de youtube que feia 15 dies que havia començat i aquests vídeos els gravava el gran Víctor. Evidentment com pots pensar el que vaig fer va ser visionar els altres que hi havia… no vaig anar a dormir fins a visionar-los tots, de cop… i vaig veure llum al final del camí.

Semblava tan lògic tot el que deia, era tan clar… una persona que et deia que no tenies per què entrar a tot, com reconeixia els moviments del mercat, el perquè… i per primera vegada vaig entendre el tema del volum, que significava, perquè servia i que implicava.

Així doncs, vaig esperar cada dia el seu vídeo; al principi en feia algun pel migdia i tot! Vaig escriure un missatge al youtube que va tardar 1 mes a ser contestat! Després vaig descobrir que va obrir compte de twiter… i així va començar la meva experiència amb “Trading para todos”.

Vaig poder començar a poder enviar algun DM i correu per comentar que feia jo, i ell em va donar la visió de tot. Allí vaig descobrir que el que havia fet i res era el mateix, i que havia de posar-me les piles de nou. Aquest va ser el detonant perquè un dia li digués un literal “et pago el que em diguis però… fes-me un curs”. Al poc… em va contestar que havia rebut més sol·licituds semblants i que… que res que al final va haver-hi curs jeje.

Pel camí vaig conèixer el seu company, el Raúl. Una persona amb caràcter, però igual de gran que ell. Molt necessàries les dosis de realitat que et dóna per a poder tenir els peus a terra. M’encanta.

Així doncs quan ja era juny per fi vaig començar el curs… que puc dir d’ells i de la seva forma d’ensenyar? Només puc dir que m’han canviat la vida. De ser algú a punt de tirar la tovallola, a trobar un camí per on tirar i per on lluitar. Gràcies a ells cada mes que passa sóc millor trader, perquè el millor és que t’ensenyen a ser capaç de saber el que falla, perquè estàs fallant i poder corregir-ho. El mètode és molt potent, però sobretot… el gran treball emocional que fan, com tracten el psicotrading, és molt bèstia.

Crec que poca gent és tan realista com ells, explicant de què va aquest món i donant-te zero incitació a perdre els diners. Molt de simulat, molta canya i molt treball i constància. Són els únics que des del primer dia em van dir que NO HAVIA D’OPERAR, qui diu això en aquest món? Si tot està pensat perquè perdis els diners…

En fi, em costa mol escriure amb paraules, definir… que ha sigut aquest curs per mi. És una forma de veure i viure el trading molt lògica i alhora molt potent, però que requereix una gran perseverança, treball i força mental. Et donen totes les eines que necessites, t’ensenyen a usar-les i el resultat final només depèn de tu. Si no les uses bé, sempre estan disposats a donar-te un cop de mà, a empenyet a avançar, a corregir-te…

Just avui escrivia per twiter que gràcies a ells he après una fórmula de quatre màxims: de pèrdues, de guanys, d’entrades i d’hores d’exposició. Quan una d’elles es compleix… final del dia. Aquesta forma de posar normes per a controlar tant les pèrdues, és l’únic camí per seguir viu aquí.

Em sap greu només poder-los homenatjar amb 4 paraules, però us recomano que si podeu passeu com a mínim un mes per la seva aula. Crec que és la millor forma d’aprendre a ser trader.

D’altra banda, a part del que m’han aportat en el trading he de dir que són dues persones amb una gran humanitat, que m’han aportat i donat molt, i que crec que sempre estaré en deute amb ells a part de molt agraït.

Abans d’acabar, també m’agradaria comentar que gràcies a ells he pogut conèixer molts nous companys, amb els mateixos interessos, inquietuds, sentiments, filosofia… s’ha creat com una família amb qui compartir el dia a dia d’aquesta vida tan solitària del trader.

No se com acabar, m’agradaria florir més aquest escrit, però hi ha sensacions que únicament les pot viure un mateix per poder entendre el valor que tenen.

Víctor, Raúl… moltes gràcies per fer de mi un trader, però sobretot moltes gràcies per fer-me millor persona.