Qui no coneix el famós conte de la cigala i la formiga… si aquell que s’explica a qualsevol nen petit o no tant.

Quan era petit hi havia una cançó de la Trinca que ho explicava i no parava d’escoltar-la.

Ara es quan enteneu que el post s’encara per explicar que el que guanyis t’ho has d’administrar be… però no, per allí no va l’historia.

Vull explicar com és el treball d’una formiga.

Granet a granet va col·lectant menjar, per passar un llarg hivern, no pensa… he d’omplir tot el formiguer, no. No és posa aquesta pressió damunt.

La formiga surt, busca menjar i si en troba… agafa la porció que pot agafar i la porta al formiguer. No pensa en el buit que hi ha en el formiguer… no pensa en el que s’ha d’omplir, ni en la dimensió del forat. Només es dedica a col·lectar.

I… on vull arribar amb tot això?

La formiga no surt amb cap objectiu, amb cap expectativa… surt y mira… mira… i si troba doncs col·lecta, li es igual si col·lecta un, o dos, o tres… simplement col·lecta i torna cap a casa, amb alguna cosa o sense res.

En cap moment pensa en l’espai a omplir, no pensa que s’ha d’omplir tot, que hi ha un forat, que estatut buit… no, no es condiciona per tota aquesta negativitat.

Passi el que passi, plogui, faci vent, es igual… surt, busca lo seu i si ho troba ho agafa; i si no de tornada a casa, dema serà un altre dia…

I… que vull dir?

Que una formiga obriria les pantalles i li donaria igual el que va passar ahir, el mes passat o l’any passat. Que miraria, esperaria a trobar el seu granet de menjar (trade) i col·lectar-lo. No es centraria en desesperar-se a agafar alguna cosa, només buscaria i actuaria. No pensaria en que el formiguer esta buit (pèrdua), o que ahir va trobar alguna cosa i en vol trobar més… o que abans d’ahir va perdre el menjar tornant cap a casa… la formiga sempre faria el mateix.

I… tu… que has de fer?

Doncs ser una formiga i treballar com ella. Sortir al mercat amb expectatives zero, sense necessitat d’agafar-ho tot, buscant i agafant la teva ocasió, sense tenir en comte si ahir vas perdre, si el teu graner esta buit o sota zero en una pèrdua molt gran.

Has d’anar col·lectant poc a poc… i els resultats acaben arriban i el teu graner de punts, estigui com estigui en el principi… s’anirà omplint poc a poc, però omplint-se…

Fes-te un favor:

Sigues una formiga.