Avui porto una persona que fa temps que segueixo i em te meravellat amb la seva forma d’operar, en Ferran.

Es una persona que sap llegir molt bé el que fan els professionals i actuar amb ells. Espero poder apropar-vos la seva forma d’operar i que ús pugui servir veure el mercat en 3D (com dic jo, que només el veig en 2D jejeje).

Molt bones Ferran, moltes gràcies per perdre una mica del teu temps i permetre’m fer aquesta entrevista de la qual segur aprendre molt.

Per presentar-te una mica a qui encara no et coneix, si ens poguessis explicar com vas arribar a aquest món, que et va atrapar?

Als 14 anys anava a Caixa de Barcelona, malauradament, ara ja desapareguda, cursava les orders a la meva oficina del barri, quelcom impensable avui en dia que un menor tingués accés a un producte financer. Per aquells vols les ordres s’enviaven per balisa interna a Barcelona i tot seguit a Madrid, quan la meva ordre arribava al Mercat, el preu ja era molt lluny.

A l’oficina se l’hi escapava una rialla quan em veiem. La rialla es va acabar en veure que el meu compte es va duplicar en pot temps. El que vé és fàcil d’esbrinar: Per aquells vols Portava Tubacex en cartera, i un Split + una Operació Acordeó em van deixar 10 pessetes al compte.

Per a tu que és el volum? Que et dóna i que et fa entendre per operar-lo?

El Volum és la Institució. L’Estratègia és d’allò més senzill, només em cal veure quan entren (“Step In”) i per tant seguir una estratègia de “Cua de Ratolí” o “Piggy-Back”.

Ens pots explicar una mica per damunt com és el sistema amb el qual treballes?

L’estructura és un tema cabdal per a mi, sense estructura no som ningú. El que jo faig es veure l’acció del preu quan aquest arriba a una zona “calenta”, on li caldria reaccionar “RIP: Reaction In Price”.

És allí on aplico la meva especialitat, la lectura de la cinta en temps real, és a dir, el que faig és creuar la informació que bé per part de la demanda, ja sigui de compra o venda, amb la que hi ha per part de la Oferta al Llibre d’Ordres, ja sigui Oferta de compra o Oferta de Venda.

El resultat és un Preu subhastat (“Auction”) amb totes les implicacions que això representa. Institucions que volem acumular i necessiten fer una maniobra, Traders que han comprat malament i estan esperant un moment per liquidar la seva posició, etc… Tots aquests peons sobre el taulell de joc ens portarà al desenllaç més probable.

2015-12-07_1919

Quins actius utilitzes amb el teu sistema, i si ens pots explicar una mica perquè s’adapten més?

M’agrada fer la feina com més aviat millor. Per tant, els meus instruments són els derivats clàssics del nostre mercat domèstic: L’euro, el Dax, la Lliura, etc…

Per arribar a comprendre i dominar aquest sistema suposo que són anys de treball, com han sigut aquest moments on les coses són més difícils on no hi ha un resultat immediat i com es superen?

La paraula que representa aquest concepte és: Treball. Tot sovint, ens pensem que ens costa avançar, però ens cal recordar la planta del Bambú. La podem estar regant durant sis anys, i això no obstant, tot just veiem un petit brot. De sobte, al sisè any, la planta creix amb només un parell de mesos fins a sis metres.

Actualment tens la teva web on es poden veure seminaris, operacions que fas, etc… Ens pots explicar una mica tot el que ofereixes i si fas alguna formació?

La meva activitat principal no és la formació, tinc el costum de participar en molts esdeveniments durant l’any per explicar allò que faig, o tanmateix, operar.

Per causa de les sol·licituds, cada any ajudo a un parell de traders novells que venen a casa i els ensenyo les tècniques de la lectura de la cinta.

Amb el teu estil, interpretes molt be el que fan les mans fortes del mercat. Que ens pots explicar d’elles i que en penses del trading d’alta freqüència?

La voracitat de les Institucions per carregar és tal que faran amb el preu allò que els calgui per aconseguir acumular tot el que necessiten acumular i al preu que ho necessiten comprar. Tanmateix, construir un sistema de trading sobre aquesta idea, seria més que suficient per viure del trading.

D’altra banda, Interpreto els moviments del preu com una subhasta, si el preu puja i s’esgota la demanda (Exahustion), el que farà el preu tot seguir, serà baixar per anunciar que en aquell moment està més assequible, no és com ens pensem per tal de fer saltar els nostres stops. “Price is Advetisment. Volume is confirmation”.

Com saps treballo per una firma d’Alta Freqüència dels Estats Units. Treballem amb mil·lèsimes de segon. Per tant, aquesta no és la nostra guerra, penso que alhora el que fan és donar liquides al mercat més que interferir amb la nostra operativa (deixant de banda estratègies de Front Running).

Anem a un test final per a definir-te, preguntes curtes i concises:

Un color? El verd

Una cançó? El concert per a Piano i Orquesta nº 2 de Rachmaninov.

Una pel·lícula? Los Otros, en homenatge als OTF (Other time Frame / Institucions)

Un plat de menjar? La truita d’escarxofes.

Una ciutat o poble? El Delta de L’Ebre, un indret que ens cal cuidar.

Un hobby? L’esport: Equitació

Mar o muntanya? De tot una mica.

I per últim… si et donessin l’oportunitat de ser una altra persona… qui series? Jo mateix.

Moltes gràcies per tot, la veritat és que ha estat un plaer que em deixis entrar en aquest món de llegir el volum en 3D (que en dic jo) i que m’hagis mostrat aquest altre costat del trading.
Espero que tot et vagi força bé. Salut!